Свързани текстове: Разобличителят на Боинг“ преди смъртта си: Ако нещо се

...
Свързани текстове: Разобличителят на Боинг“ преди смъртта си: Ако нещо се
Коментари Харесай

Още една внезапна смърт на разобличител на Боинг - почина 45-годишен одитор по качеството на доставките

Свързани текстове: Разобличителят на „ Боинг “ преди гибелта си: Ако нещо се случи с мен, няма да е самоубийство

Сагата " Боинг ": Наркотици, любовен триъгълник и ликвидиране

Автор: The Sesttle Times

Джошуа Дийн, някогашен инспектор по качеството в доставчика на Boeing Spirit AeroSystems и един от първите информатори, които настояват, че управлението на Spirit е пренебрегнало индустриалните недостатъци на самолета 737 MAX, умря във вторник сутринта след битка с неочаквана, бързо разпространяваща се зараза. 

Известен като Джош, Дийн живееше в Уичита, Кан, където е основан Spirit. Той е на 45 години, бил е в положително здраве и се е отличавал със здравословен метод на живот.

Починал е след две седмици в сериозно положение, заяви вуйна му Карол Парсънс.

Говорителят на Spirit Джо Бучино съобщи: „ Мислите ни са със фамилията на Джош Дийн. Тази неочаквана загуба е потресаваща вест за нас и за околните му “.

Дийн беше дал показания по дело на акционерите на Spirit, а също по този начин беше подал тъжба до Федералната авиационна администрация, в която се твърди, че е осъществено „ съществено и жестоко нарушаване от страна на висшето управление по качеството на индустриалната линия на 737 “ в Spirit.

Spirit уволни Дийн през април 2023 година, а той подаде тъжба до Министерството на труда, в която се твърди, че уволнението му е било принуда за това, че е повдигнал въпроси, свързани с авиационната сигурност.

Парсънс споделя, че Дийн се е разболял и е отишъл в болничното заведение, тъй като е имал проблеми с дишането доскоро повече от две седмици. Той е бил интубиран и е развил пневмония, а по-късно и сериозна бактериална зараза - MRSA.

Състоянието му бързо се влошило и той бил превозен със аероплан от Уичита до болница в Оклахома Сити, сподели Парсънс. Там е подложен на уред ECMO, който циркулира и насища с О2 кръвта на пациента отвън тялото, като поема функционалностите на сърцето и белите дробове, когато органите на пациента не работят независимо.

В петък майка му разгласява известие във Фейсбук, в което споделя за всички тези детайлности и споделя, че Дийн „ се бори за живота си “.

Зейнала дупка на мястото на вратата, която изпадна поради изчезнали болтове от Boeing 737 Max 9, до момента в който излиташе от Портланд на 5 януари 2024 година Двете места до вратата за благополучие са били празни по време на случая. Снимка: Национален съвет за сигурност на превоза.

Дийн беше представляван от адвокатска адвокатска фирма в Южна Каролина, която също представляваше Джон Барнет, другият изобличител на нередности в Boeing. Тялото на Барнет беше открито с огнестрелна рана в колата му на паркинг пред хотел на 9 март, тъкмо в деня, когато трябваше да даде показания по делото против някогашния си шеф „ Боинг “.

Преди гибелта си очевидецът е казал на своя близка фамилна другарка, че в случай че нещо се случи с него, да не има вяра, в случай че бъде оповестено, че се е самоубил. Думите му се сбъднаха. Съдебният доктор на окръг Чарлстън в Южна Каролина разгласи, че 62-годишният Джон Барнет се е прострелял самичък.

През последните месеци зачестиха техническите неизправности с редица самолети на Boeing. През януари тази година част от фюзелажа на Boeing 737 Max излетя по време на полет. Полският президент Анджей Дуда трябваше да употребява аварийна кола, откакто беше открита нередовност на президентския 737 при завръщане от Съединени американски щати.

Държавният секретар Антъни Блинкен също трябваше да се откаже да лети с Boeing поради механически проблеми със самолета при започване на април и пътува с автомобил от Франция до Белгия. Това не е първият проблем със самолета на Блинкен: през януари по време на полет от Давос беше открит теч на О2 в държавния Boeing 737, където Блинкен към този момент беше съумял да кацне с ескорта си. Повредата се оказва невъзможна за коригиране и самолетът беше разгласен за рисков за хвърчене.

 

Източници: The Sesttle Times, obektivno.bg

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР